EROTSKA POEZIJA PDF

Erotska Poezija – Google+. Erotska Poezija. About. Posts. Looks like you’ve reached the end. Looks like you’ve reached the end. Unable to load more. Retry. Title, Sovremena makedonska ljubovna i erotska poezija. Author, Dlanka Nepočinka. Publisher, Kuboa, Length, pages. Export Citation, BiBTeX . Dlanka Nepočinka: Sovremena makedonska ljubovna i erotska poezija. Front Cover. Kuboa, – Erotic poetry, Macedonian – pages.

Author: Nemuro Zulkigami
Country: Samoa
Language: English (Spanish)
Genre: Relationship
Published (Last): 20 March 2017
Pages: 298
PDF File Size: 18.2 Mb
ePub File Size: 7.49 Mb
ISBN: 664-3-14503-842-8
Downloads: 26562
Price: Free* [*Free Regsitration Required]
Uploader: Meztill

Simbolicki s mitomanskom konotacijom ovo sto nas je ostalo ispredamo prazne zjale Danas smo rasuti po cijeloj planeti i u osami lizemo svoje rane od Sidneja do Toronta. Nemam vremena Ja se krecem u planiranim mislima i rokovima.

Zgazio nas je proces deziluiziranja i nazadovanja u svim oblicima Ja bih, naravno, ispravio evaluaciju i evoluciju Ali zaista nemam vremena Nizasto Nemam vremena. Slusam prispodobe sto prodaju lazi zatucanoj svjetini putem javnih medija I pisem poeziju koju niko ziv ne razumije Ljepljivi motiv pjevanje s vjetrom.

Trebao bi biti jak pozitivno razmisljati! Zagrliti i usred zlatnih vrtova horizonta te dovesti, milovati tvoja meka bedra rajskim mirisima narda i na proplanke stomaka tiho pustiti medene uzdahe.

I da budes tu. Sanjam jutros strjeljane snove tiranina u univerzumu bez bozanske kreacije biologija poludjela Memorija iz proslosti se odrzava nekako, dolazi, pa se smanjuje al traje Protiv pljackanja banaka i aerodroma Jos nas je ostalo desetak otprilike Iz nerazumljive melankolije Iscrpljen Poput mladog dzakona u erotskw crkvi, glas mi cvili na vjetru Gotovo se i ne sjecam necijeg iskrenog osmjeha Erotska poezija Poezija, proza, pisci, pravopis, povijest jezika, dijalekti, lokalizam.

Ebolom sam umazao cijeli stan Neuspjeh, tjeskoba, kisa Nacrtat cu ti jesenju pjesmu kao tvoje oci simpaticnu Kao tajne nocnih zvijezda i hladan vjetar sa sjevera i ples valcera Zanima me da zaboravim da postoji.

  DATASHEET MOC3022 PDF

S nekim o necemu raspravljam besmisleno.

Opet se mijenjam kao vjetar u planinama. To mi se svidja.

Erotska moderna poezija

Otvaram vrata, knjigu stan pobijedili su, govorim sebi u bradu Na bosanski forum svi unose radost. Zanima me da si tu. Mabrao sam ti makove kraj pruge … Smijeh … Zaista? Vjerojatno bi trebalo, zivjeti na drugi nacin Ali na drugi nacin Ne znam kako.

Gledam te nekim drugim ocima upravo onako kako ne treba Nemam vremena ni zasto pametnije nemam vremena Neko svojim dolaskom, a neko odlaskom. Svijet je napravljen od betona. Nekud nekad trcim, bez daha! U svijetu gangrene ratovi i vjerski fanatizam licemjerstvo svetih otaca i svjetskih trgovaca Kapitalisti i pastiri macom ili krstom zvijezdom ili mjesecom mirom ili silom Desetkovani smo neki od neprijatelja neki od prijatelja nekolicinu nas je rakija podmuklo ubila Fait Eros fatalni eros.

Slijediti ostre misli Trebao bi biti svoj Ne brini se za ono sto nije doslo i ne zalosti se za ono sto je bilo, jer drugacije nije moglo biti.

Erotska poezija Emira Ilijaša 20.2. u Močvari

Oci su mi se u kisni obzor razlile plavetnilo iz njih iscurilo i svjetlost dana me je zastidjela cvrkut ptice doimao vesel Zenu najbolju u svijetu, da ucinim sretnom Nemam vremena nizasto vise, nemam vremena Bosanski forum Na bosanski forum svi unose radost. Izmedju slutnji i pohote. Nestala Topio me miris tvoga znoja muski vonj koji se uporno uvlacio u sve kutke siromasne studentske sobe bez grijanja Prikazivao mi se izmedju teorema Euklida i strujnih kola Braninih Trcala sam na sastanke kao luda znajuci da ce proci da nece ne moze biti da traje duze od te Sarajevske raskosne zime sto ledi i izmaglicu i tragove dok si me uz oskudnu mjesecinu ljubio u kapiji komsijine kuce i grijao promrzle ruke na mojoj kozi ispod djempera A ja se rascvjetavala i nestajala Za tebe.

Slika nam ne treba Ovdje, u redovima, koje crtam, znam, i dio je moje duse za tebe naslikan Agenda na zidu mog kalendara popunjena je danima iscekivanja trbuhozborci grizu jaja u pomahnitalom ambijentu ja zapocinjem dan s nevjericom Jos je ostalo nesto vremena da se zasucu rukavi povuce voda na kotlicu i govna saperu u solju Smrad je obuzela pretorij pokusnih kunica u sirem radijusu i nakotile se guje sarulje nocim izviruju u svijet i osmatraju padanje zvijezda iz licimjernih moralisanja s gorkim okusom nicu kore od banana i spomenici ljudskoj gluposti nezasit budzovan u dvoru svome od sakralne umjetnosti opipava mlado tijelo novorodjenceta od obecanog ovozemaljskog raja, golet i pustinja nekolicina mladih diletanata u sred grada grajom testira raju i povlace se krisom u svoje utvrde od kartona u drugom dijelu pretorija dijele se lazne dionice patriotizma i gladan buntovnik ulovljen na keder od sarolikih boja koprca se na ledini u sustavu od govana Njihove demancije zbunjuju Boga i Sotone Njihove dogme u rijecima slijepoj publici pune su zla i mina razaranja milom ili silom ratom, a ne mirom U zagusljivom automobilu – kao u loncicu.

  EPIC OF AMERICA JAMES TRUSLOW ADAMS PDF

Vise povjerenja imam u sumu. Zaboravi sve tuge nacrtat cu ti poklon, korpu jestivih gljiva, ljubicast zalazak sunca ples lisca u vrtlogu rijeke tvrdoglavu i upornu kisu tebe kako gazis bosa po lokvama jesen i pjesmu pred vratima oktobra I evo me, htio bih stihom da se pokazem na pola mrtav i iznuren Necu dopustiti da places!

Da osecam pod prstima kako ti se misic po misic napinje dok po njima prelazim kao po klavijaturi Neki smo umrli od nepravde preko noci na face booku Ne stigosmo da svjedocimo o neosvjescenosti naroda i zloj literaturi poljuljani u psihickoj ravnotezi U skoli postojale su dvije procjene: Oni su izmislili Pakao i svoje svete knjige da bi vas drzali u strahu u nadi i bijedi